Samen professionaliseren voor meer maatwerk.

Plenaire lezing

Rene Lous - Mindset de basis van talentontwikkelingIs je leerling of kind ongemotiveerd voor school en leren? Gaat hij (of zij) uitdagingen het liefst uit de weg? Geeft hij snel op bij tegenslagen, fouten of onvoldoendes? Voelt hij zich dom wanneer hij hard moet werken om iets onder de knie te krijgen? Kan hij niet tegen kritiek en wil hij graag de beste zijn? Heb je het idee dat jouw leerling zijn talenten niet optimaal benut? Dan wordt hij waarschijnlijk belemmerd door een vaste mindset.

De term Mindset staat voor de manier waarop mensen denken over hun intelligentie, talenten en kwaliteiten. Professor Carol Dweck ondekte dat een vaste mindset de ontwikkeling belemmert, terwijl een groeimindset zorgt voor motivatie, doorzettingsvermogen en een passie voor leren. 

Tijdens deze lezing leer je wat de invloed van mindset is op verschillende aspecten van je leven. Je krijgt concrete tips en handvatten om een groeimindset bij je kinderen (en jezelf) te stimuleren.Rene Lous is eigenaar van Het TalentenLab. Hij heeft veel ervaring in zowel het onderwijs als het bedrijfsleven. Binnen het onderwijs heeft hij gewerkt als leraar en directeur. Binnen het bedrijfsleven heeft hij als manager veel ervaring opgedaan met teamcoaching en het begeleiden van veranderingstrajecten. Rene is gespecialiseerd in onder andere hoogbegaafdheid, mindset, onderpresteren en waarderend veranderen. Zijn hart ligt bij het coachen van kinderen, tieners en volwassenen, het begeleiden van teams en het geven van lezingen en trainingen. Ook is hij een ervaren en enthousiaste dagvoorzitter.